Waddinxveen, dát werkt!

Tijdens de conferentie lanceerde staatssecretaris Tamara van Ark twee bijzondere Apps voor werkgevers en uitkeringsgerechtigden in Waddinxveen. Ondernemers uit kansrijke branches in Waddinxveen namen deze in ontvangst. Daarnaast was er een boeiend programma voor Waddinxveense ondernemers met diverse toonaangevende sprekers over actuele onderwerpen.

Voor werkgevers in 7 kansrijke branches heeft de gemeente Waddinxveen een App ontwikkeld. In deze App worden aan werkgevers in een bepaalde branche de beschikbare uitkeringsgerechtigden voorgesteld, die specifiek geschikt zijn voor die branche. In de App vinden werkgevers actuele informatie over tal van zaken die voor hun bedrijfsvoering van belang is. Tevens biedt de App korte videoclips over werkgevers en over geplaatste cliënten.

Ook voor cliënten is een App ontwikkeld. Hierin wordt hen met een hoge frequentie het aanbod aan actuele vacatures aangeboden, dat specifiek op hun arbeidsmarktmogelijkheden is afgestemd. De App biedt verder informatie, videoclips met praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook deze App werd op 27 september door de staatssecretaris gelanceerd.

Het programma Waddinxveen, dát werkt! is erop gericht om het aantal uitkeringsgerechtigden in een relatief korte periode met 50% te verminderen. Daartoe is het afgelopen jaar een groot aantal acties ondernomen in de branches Bouw en Transport & Logistiek. Er staan nog diverse acties in de startblokken voor de branches Techniek, Zorg en Horeca. De gemeente Waddinxveen ondersteunt met dit programma uitkeringsgerechtigden op alle mogelijke manieren bij het zoeken naar betaald werk. Goed voor de cliënten zelf, voor werkgevers en voor de samenleving als geheel.