Even voorstellen | Daniele Schiereck-Bakker VVD-secretariaat Waddinxveen

Wie is Daniele?  

Sinds mijn 2e woon ik in Waddinxveen, op mijn 19e ben ik op mijzelf gaan wonen en heb ik ruim 8 jaar in Gouda gewoond. Inmiddels ben ik bijna 5 jaar terug in Waddinxveen en woon ik samen met mijn man en zoontje in de Zuidplas. Ik werk als commercieel manager bij een ingenieursbureau gespecialiseerd in geotechniek, gevestigd te Waddinxveen. Na mijn mbo-opleiding ben ik gaan werken en sindsdien heb ik altijd in de bouwbranche gewerkt. Het is een harde wereld met veel mannelijke collega’s en klanten maar wel waar altijd wat gebeurt. Naast mijn werk heb ik later nog de hbo-opleiding commercieel management afgerond. Verder vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te sporten zoals zwemmen, fietsen en wandelen.


Waarom heb je voor de politiek gekozen?

Samen met een aantal lokale ondernemers en (oud) VVD-leden waren wij tezamen van mening dat er binnen de VVD meer moest gebeuren om een levendige club te blijven. Gezamenlijk hebben wij geopperd om een actiever bestuur te vormen en de levendigheid in de club terug te brengen. De politiek staat bekend om grijze sokken en… maar wij zijn ervan overtuigd dat dit helemaal niet het geval is. We hebben dan ook missie om onze club te verjongen en het aantal leden flink te laten groeien. Tot nu toe is het nog geen moment rustig of saai geweest en de tijd naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 is kort. De acties die we inmiddels hebben uitgezet hebben gezorgd voor een verdubbeling in ons leden aantal. Maar er is nog veel werk aan de winkel waar ik met al mijn positiviteit aan bij zal dragen!


Wat is jouw taak en verantwoordelijkheid binnen het bestuur?

Sinds voorjaar 2020 ben ik dus meer betrokken geraakt bij de club. Mijn interesse en ervaring ligt bij marketing, communicatie en organisatie. Toen onze bestuurssecretaris na de zomer aangaf te willen stoppen met haar functie heb ik mij aangemeld om haar taken over te nemen. Ik zie mijzelf als een verlengstuk voor fractie en bestuur. Hierin verzorg ik de communicatie naar onze leden en samen met het campagneteam ook naar buiten. Mijn belangrijkste taken liggen momenteel bij de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.  

Wat vind je het leukste aan bestuurswerk?

Tot nu toe de weg naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart en alles wat daarbij komt kijken. Het contact met de (nieuwe) leden en mogelijke kandidaten, het maken van content op onze socials en de organisatie van overige activiteiten voor de campagne. Ik ben ook super trots op het aantal (jonge) kandidaten dat we tot nu bij elkaar hebben weten te brengen op onze kieslijst.

En wat het minst leuke?

In de periode dat er bestuurscrisis was in Waddinxveen kwam er veel af op onze fractie en het bestuur. Op korte termijn moeten er bepaalde beslissingen genomen worden waar je het soms niet met elkaar over eens bent. Dit brengt spanning onderling waar je wel weer uitkomt maar de situatie op dat moment is minder leuk. Je wilt graag één team zijn maar soms gaat dat even niet.

Wat wil je een mogelijk nieuw lid vertellen zodat deze definitief lid wordt?

Lid zijn van de VVD brengt zoveel meer dan alleen maar lid zijn van een politieke partij. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen deze club om je persoonlijke ontwikkelingen te vergroten. Dit kan doormiddel van cursussen en het bijwonen van bijeenkomsten gericht op de onderwerpen die jou aanspreken. Daarnaast kun je met je lidmaatschap echt iets betekenen voor je eigen gemeente Waddinxveen.

Wil je nog wat meegeven aan mogelijke nieuwe kandidaten die in het bestuur zouden willen?

Nu we richting de gemeenteraadsverkiezingen gaan zijn we er als bestuur van overtuigd dat we de club moeten verjongen. Dit geldt ook voor het bestuur, we zijn dan ook benieuwd of we volgend jaar zomer een verjonging kunnen doen waardoor we nog meer ideeën en energie de club groot kunnen maken. Wil je dus een positieve bijdrage leveren en je handen uit de mouwen steken voor Waddinxveen denk er dan vooral eens over na of je dit een leuke uitdaging vindt.