Nieuwkomer Rob Jongkind bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de VVD Waddinxveen

Waddinxveen - Volgende maand, op 16 maart, worden de verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. Op de kieslijsten van de zes deelnemende partijen in Waddinxveen staan heel wat nieuwe gezichten. Van elke partij stelt een nieuwe kandidaat zich voor. 

Rob Jongkind (59 jaar) is de hoogste nieuwkomer op de kandidatenlijst van de VVD, op plek 2, direct onder lijsttrekker Femke Vleij. Een relatief nieuwe partijtop die ook nodig was door het vertrek van Raymond Boer en Ellen van Helden.

Jongkind is een no-nonsens politicus. “Je moet op hoofdlijnen keuzes maken. En uiteraard draait het ook om de mensen, dat je goed met elkaar kan samenwerken.” Jongkind is al een jaar of vijftien lid van de VVD. Maar nu deed de partij een beroep op hem. “Dan overdenk je dat en dan valt het kwartje de goede kant op.” Hij heeft er zin in om met een relatief nieuwe club aan de slag te gaan voor Waddinxveen.
Waarom moeten kiezers op hem stemmen? Jongkind: “Ik ben werkzaam geweest als projectdirecteur bij Rijkswaterstaat en daar heb je wel een dosis strategisch denken bij nodig. In de politiek moet je ook vaak een langere tijd kunnen overzien. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwprojecten zoals het Sleutelkwartier en de Noordkade-ontwikkeling.”

Jongkind woont al sinds 1986 in Waddinxveen en heeft alles met de deur die hij op de hieronder getoonde foto vasthoudt. “Ik denk dat ik die deur wel honderden keren open en dicht heb gedaan voor sporters die verbonden waren aan handbalvereniging Rowah die helaas niet meer bestaat.” Hij richtte Rowah samen met zijn vrouw in 1991 op.